Voor meer info bezoek de website van Dr. Vryghem: http://www.vryghem.eu
Doorheen de jaren bouwde Dr. Vryghem ervaring op met verschillende soorten oog- en laserbehandelingen. RK (krasjes), lasik, femtolasik, phake implantlenzen (Artisan en Artiflex) en refractieve lens exchange (RLE). Sinds 1995 werkt hij met verschillende excimer ooglasers waaronder WaveLight Alegretto 200 Hz (2003) en met femtosecond lasers zoals Ziemer LDV (2006).
Met zijn meest recente aanwinst, de excimer ooglaser Schwind Amaris 750 S (750 Hz), vernieuwt Dr. Vryghem zijn laserplatform om zijn patiënten de best mogelijke behandeling te garanderen. Aangezien het steeds zijn streefdoel is geweest om de meest recente en innovatieve technieken ter beschikking te stellen van zijn patiënten, kiest Dr. Vryghem er ook deze keer voor om zo snel mogelijk deze geavanceerde apparatuur aan te kopen en te benutten in zijn praktijk.
Transcriptie van video:
tot 1 min - Het filmpje start met het beeld vanuit de meetapparatuur die de kwaliteit van de ogen nagaat. Na het scannen van de ogen krijgen we het gescande oog op een beeldscherm te zien. Na deze eerste analyse verplaatsen we ons naar de receptie van het ooglasercentrum. We zien het proces van ogen scannen voltrekken. De resultaten van deze scan worden door Dr. Vryghem samen met de patiënt besproken.
1 min - 1 min 30 s - Dr. Vryghem aan het woord : 'We werken in de diepte van het hoornvlies. En hoe doen we dat ? Door een insnede te maken, parallel aan het oppervlakte van het hoornvlies. We creëren een soort van weefselflap die we dan gaan oplichten en we gaan de externe laserbehandeling in de diepte van het hoornvlies doen en we zetten het flapje terug op z'n plaats.'
'In het begin is het nog niet perfect. Er is een beetje contrastverlies. Alles is iets grauwer afgegrensd en dat gaat onder andere het lezen wat vermoeiender maken in de eerste tien dagen.'
'Er is nooit geen chirurgie zonder risico's. Al die complicaties bestaan niet meer sinds dat wij als eerste in België die flapjes maken met een femtosecond laser. Dus de femtosecond laser maakt de procedure plots veiliger.'
1 min 45 s - 1 min 47 s - De oogbehandeling vangt aan. Ter voorbereiding neemt een medewerkster van Dr. Vryghem de bril af en dient oogdruppels toe. De patiënt wordt tot in de puntjes geprepareerd voor de behandeling. Zodra de patiënt plaatsneemt op het bed, zien we de verschillende gesofisticeerde lasertoestellen nodig voor de oogbehandeling de revue passeren.
2 min - 2 min 15 s - Dr. Vryghem raadpleegt vervolgens de diagnosetoestellen en treft zelf de voorbereidingen om de oogoperatie uit te voeren. We zien de verschillende toestellen die gebruikt zullen worden tijdens de operatie, opnieuw in beeld verschijnen.
2 min 15 s - 2 min 25 s - De oogoperatie begint met een close up van het oog dat opengesperd wordt. Vervolgens zien we hoe de oogdruppels in het oog sijpelen. Dr. Vryghem zelf werkt tijdens de behandeling via een microscopische weergave van het oog.
2 min 25 s - 2 min 50 s - De eigenlijke laserbehandeling wordt ingezet. We zien de voortgang van de laser die langzaam over het opengesperde oog schuift.
2 min 50 s - 3 min - We bereiken het einde van de behandeling. De patiënt zet zijn zonnebril op terwijl hij op een stoel in de wachtkamer zit.
3 min - 3 min 20 s - De patiënt zelf komt aan het woord : 'Ik zou nu perfect alles kunnen doen wat ik wil. Ik heb absoluut geen gêne van mijn ogen. Ik voel dat er iets gedaan is geweest aan mijn ogen en ik heb een beetje warmer gevoel aan mijn ogen, maar geen pijn'.
Na de laserbehandeling voert Dr. Vryghem een nauwgezette contrôle uit op de toestand van het oog na de operatie.
3 min 20 s - 3 min 30 s - Het filmpje besluit met de eindgeneriek die de contactgegevens van het ooglasercentrum bevat.